OH4AC

oh4ac

MIKKELIN SEUDUN RADIOAMATÖÖRIT ry

Kotipaikka on Mikkelin kaupunki. Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu määritellään sääntöjen 2 pykälässä seuraavasti: Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja ylläpitää radioamatööriharrastusta paikkakunnalla.    

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voittoa tuottamatta järjestää kursseja, kilpailuja, osallistuu näyttelyihin sekä pitää yllä toistinasemia ja radioamatöörien tietoliikenneverkkoa. Mahdollisuuksien mukaan yhdistys ylläpitää jäsentensä käytössä myös kerhohuonetta ja radioamatööriasemaa jäsenten radioharrastuksen edistämiseksi. (Säännöt kokonaisuudessaan)

Radion avulla toteutettavia harrastusmuotoja löytyy lukuisia. Alkaen elektroniikkarakentelusta, DX-metsästystä, kilpailuja, aivan tavallista jutustelua kavereiden kanssa (rag-chewing) tai lähes loputon ja jatkuvasti lisääntyvä määrä digitaalisia lähetysmuotoja, kuten: psk, rtty, amatööritelevisio, pakettiradio, suuren suosion saavuttanut FT8 ym. Tietokone ja erilaiset ohjelmat kuuluvat tärkeänä osana tähänkin harrastukseen.