Nelosten kesäleiriltä.

OH4AB:n ja OH4AC:n yhteinen kesäleiri pidettiin 2-4.6 2017 Pieksämäellä Lamminmäen Metsästysseuran majalla. Maja sijaitsee Heiniöjärven rannalla, LOC: KP32of35nu.

 Alla pari kuvaa majasta.

 LammismajaSauna

Porukkaa oli paikalla XYL:t ja YL:t mukaan lukien yli kolmekymmentä, osa käymässä vain yhtenä päivänä ja osa yökylässä asuntovauniuneen ja autoineen sekä salin lattialla viritetyillä patjoilla nukkuen. 

Alustavan ohjelman mukaan päiviin mahdutettiin Suomi 100-juhlintaa, joka jäi vähäisemmäksi, koska emme saaneet varattua OF100FIN-juhlakutsua.

OI4PM kutsua aktivoitiin Puolustusvoimien lippujuhlan kunniaksi lauantaina ja sunnuntai aamuna.

Vesa, OH4EA, viritteli rakentamansa DMR-ripiitterin ja esitteli sen toimintaa. Jos siitä löytyy kuvia, lisätään myöhemmin.

Lauantai iltana alkanutta QRP/Field Day Contestia workittiin leirillä kahdelta asemalta. Jukka, OH4MFA workki viidellä watilla kutsulla OG4W käyttäen antennina trappibeamia, jonka pystytyksesta kuvia alempana. Oki, OH4MCV workki asuntoautostaan vähän isommalla teholla mutta käyttäen pientä mobile antennia, kutsuna OG4M/M.

Ohjelmassa oli tietenkin paholaiset pois päästävä sauna ja tietysti face to face nokkakusoja. Nokkakusojen aiheet liikkuivat paitsi tekniikan ympärillä myös kuulumisten merkeissä, olihan koolla väkeä ympäri Etelä-Savoa, Keski-Suomesta ja Espoosta saakka.

Tette ja Tanya

Jossain välissä maistuivat XYL:ien Teten ja Tatyanan, OH4TK, voitelemat voileivät hernesopan kanssa ja tietysti kahvia, mitä oli tarjolla non stoppina, kului litroittain. Pieksämäkeläinen Moilas Leipomo Oy oli lahjoittanut leivät, piirakat ja pullat. Kiitokset Pieksämäen porukalle sponsorin hankinnasta ja tarvikkeiden paikalle roudaamisesta.

Seppo, OH6FJA ja Juha, OH4FB

Seppo, OH6FJA ja Juha, OH4FB maistelemassa Teten ja Tatyanan laittamia voileipiä.

QSO-puolella yhteyksiä kirjattiin lokikirjaan lauantaina lähinnä kotimaahan. Merkintöjä taisi tulla pari sivullista. Bulletiinikin kuunneltiin mutta kuittaus taisi jäädä menemättä ja vastakuittaus saamatta kun radiokeli oli mitä oli.

Seuraavassa kuvia niin sisätiloissa nokkakusoilijoista kuin antennin pystytyksestä.

Janne, OH4JVC ja Rami OH4HKX

Janne, OH4JVC ja Rami OH4HKX  keskustelevat näköjään kännyköiden välityksellä. Hymyistä päätellen esillä saattaa olla jotain muuta kuin RA-ohjelmia.

 Pentti, OH4RF, Hans, OH4ERP, Reijo, OH4SE, Osmo, OH4MCV sekä Jari, OH2BU kuulumisia vaihtamassa.

 Pentti, OH4RF, Hans, OH4ERP, Reijo, OH4SE, Osmo, OH4MCV sekä Jari, OH2BU kuulumisia vaihtamassa.

Rami, OH4HKX, Janne OH4JVC ja Patrick

Rami, OH4HKX, Janne OH4JVC tarkastelevat kun Patrick näyttää netistä erästä RA-tekniikan ratkaisua, josta hänellä on kysyttävää. Patrick on kotoisin Australiasta, asuu Pieksämäellä ja hän haluaa suorittaa Suomessa radioamatööritutkinnon.

kirppis

Leirillä oli myös pienimuotoinen ”kirppis” Sepon, OH6FJA:n ja Keijon, OH6KUU:n tuomana.

Keijo, OH6KUU ja Seppo, OH6FJA

Keijo ja Seppo seuraavat porukan touhuja ruokaperräisten merkeissä nojatuoleista käsin.

OH4AB:n masto

Vihdoin päästiin valmistelemaan antennin pystytystä. Pieksämäkeläiset olivat roudanneet paikalle teleskooppimaston, mikä ”hirtettiin” saunarakennuksen päädyssä oleviin tikkaisiin ja tuettiin maston varustukseen kuuluvilla vaarnoilla.

antenninkasausantenni

Trappi-beamin kokoamisessa auttoivat Rami ja Osmo. Taustalla keskustelevat Mia OH4ML, Jari OH4JL, Jouni OH4JT, Janne ja Patrick.

jone

Ja niinpä alkaa olla valmista antennin ylös kelausta varten. Kiinnitystä varmistamassa Jouni, OH4JT/OH4KZM ja taitaa siellä katolla kurkistella Jounin ”harmooninenkin”. Heikki, OH4RD oli paikalla ja kirjoitteli sekä kuvasi jutun pääosiltaan tähän asti.Juttua jatkoi Oki, OH4MCV täydentäen sitä QRP/Field DAY contestin ja lauantai-illan osalta  ja tallensi tämän myös nettisivulle.

 

Jukka, OH4MFA FieldDay:n pileupissa.

Jukka, OH4MFA FieldDay:n pileupissa.

Nuoriso seuraa leirin touhuja.

Nuoriso seuraa leirin touhuja.

Nyt grillataan...

 Nyt grillataan...

 

"klapikone"

Kalenteri

<<  <  Helmikuu 2024  >  >>
 ma  ti  ke  to  pe  la  su 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262829   

Historiaradiot kerholla