Viestiliikenneharjoitus 2023

Tapahtuma

Otsikko:
Viestiliikenneharjoitus 2023
Milloin:
la, 25. marraskuu 2023
Kategoria:
OH4AC tapahtumat
Created by:
oh4mcv

Kuvaus

VARVE-harjoitus 25.11.2023

Valtakunnallisen harjoituksen yhteydessä järjestämme oman, paikallisen VARVE-harjoituksen. Tarkoituksena olisi tässä harjoituksessa testata kerhoaseman varavoiman käyttöä ja Halmeniemen kyläradion mukaan ottaminen harjoitukseen. 

Paikallisessa harjoituksessa pyritään saamaan mahdollisimman monta pelastuslaitoksen asemaa mukaan. Savonlinnan uusi asema testataan myös tässä harjoituksessa. 

Seuraavat asemat on saatava mukaan, jotta harjoituksesta tulisi tarpeeksi kattava.

  • Mikkelin paloasema VHF
  • Kerhoasemat OH4AC Mikkeli ja OH4AB Pieksämäki HF ja VHF
  • Mäntyharju ja Halmeniemi VHF ja RHA68(Kyläradio)
  • Juvan paloasema VHF (VARVEQ-digipiitteri)
  • Savonlinnan paloasema HF ja VHF

 Ennen harjoitusta pidetään teemailtoja kerholla ja harjoituksia kotiasemilla, jossa päivitetään ja testataan digiohjelmistot ja laitteet. 

 

Valtakunnallisen harjoituksen tiedot:

Viestiliikenneharjoitus 24.- 25.11.2023
 
Pohjois-Karjalan radiokerho järjestää valtakunnallisen viestiliikenneharjoituksen 24.- 25.11.2023 MPK Savo–Karjalan Joensuun koulutuspaikan tuella.
Harjoituksessa liikennöidään HF-, VHF- ja UHF-taajuuksilla eri puolille Suomea.
Kurssi soveltuu kaikille HF/VHF-radioista ja radioliikennöinnistä kiinnostuneille täysi-ikäisille Suomen kansalaisille.
Jos tulet johtoasemalle Ylämyllylle, sinulle opetetaan IC-7300, antennit sekä digiohjelmien asennus ja käyttö. Lisäksi pääset operoimaan em. laitteistolla johdetusti viestiliikenneharjoituksessa. Johtoasemalle tulevat kurssilaiset eivät tarvitse esitietoja tai aiempaa kokemusta HF-radioista tai radioliikennöinnistä.
Kurssilaisille ei jaeta varusteita Ylämyllyllä. Omia M-05 varusteita voi käyttää. Majoittujille jaetaan tarvittavat liinavaatteet.
Ilmoittautuminen harjoitukseen MPK:n nettisivujen kautta 10.11.2023 mennessä. Voit ilmoittautua myös etäasemaksi (ei kurssimaksua). Etäasemana voit toimia myös ilman MPK:n kurssille ilmoittautumista. Tällöin olet mukana harjoituksessa yksityishenkilönä etkä ole esim. MPK:n vakuutusturvan alainen.
Ilmoittautumiset Tommille (tommi.holopainen(at)gmail.com) 10.11.2023 mennessä (nimi, käytettävä kutsu, osallistumispaikka, puhelinnumero ja sähköpostiosoite).
Harjoitukseen osallistujille järjestetään ennen harjoitusta tietojärjestelmäkoulutus webinaarina. Oman asemasi toimintaa voit testailla toiminnassa olevien suomalaisten ja ulkomaalaisten asemien kanssa.
Viestiliikenneperusteet ja tarkempi ohjelma lähetetään ilmoittautuneille noin viikkoa ennen harjoitusta ja viimeiset päivitykset tarvittaessa harjoitusta edeltävänä iltana.
Jos tarvitset kuljetusta Joensuun rautatieasemalta harjoituspaikkaan, sovithan asiasta etukäteen Janne Paajasen kanssa.
Ilmoittautumiset ja lisätietoa MPK:n sivuilta sekä Tommilta (OH7JJT) ja Karilta (OH7FVG).
Tervetuloa harjoitukseen!